“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

«Αγαπητέ Θεέ»:Το ταχυδρομείο του Ισραήλ κατακλύζεται από γράμματα


Η πανδημία δεν επιτρέπει σε πιστούς να ταξιδέψουν ώστε να τοποθετήσουν τις προσευχές


«Αγαπητέ Θεέ, παρακαλώ τερμάτισε την πανδημία του κορωνοϊού», έγραψε ένα αγόρι από τη Γερμανία. «Και σε παρακαλώ, κάνε τους γονείς μου να μου αγοράσουν ένα νέο iPhone και ηχεία JBL.»

Η πανδημία κορωνοϊού μπορεί να σταμάτησε τον τουρισμό προς τους Αγίους Τόπους, αλλά τους τελευταίους 12 μήνες ο αριθμός των επιστολών που έφτασαν στο ταχυδρομείο του Ισραήλ με παραλήπτη τον Θεό τριπλασιάστηκαν. Σε πολλές από αυτές το αίτημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο ο Covid-19, σε άλλες κυριαρχεί η μετάνοια και ζητείται συγχώρεση, ενώ σε αρκετές το αίτημα -ίσως και ως αποτέλεσμα των lockdown που σχετίζονται με τον ιό- είναι να έρθουν νέοι φίλοι στη ζωή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ταχυδρομείου.

Ο ραβίνος του Δυτικού Τείχους θα τοποθετήσει τα γράμματα αυτά στο τείχος του βιβλικού εβραϊκού ναού. Η τοποθέτηση επικλήσεων στις πέτρες του Δυτικού Τείχους ή Τείχους των Δακρύων είναι ένα εβραϊκό τελετουργικό που πλέον έχει αναληφθεί από το ταχυδρομείο της χώρας τώρα που οι τουρίστες δεν μπορούν να κάνουν το ταξίδι οι ίδιοι.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, δεν είναι μόνο το θέμα των επικλήσεων που αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες (πριν δύο χρόνια ο Covid δεν υπήρχε), αλλά και ο τρόπος με τον οποίο οι πιστοί απευθύνονται στον Θεό: Κάποτε οι επιστολές κυριαρχούσαν αλλά καθώς η τεχνολογία εξελίσσονταν εμφανίστηκαν οι γραμμές φαξ και στη συνέχεια οι εξιδεικευμένοι ιστότοποι που δέχονται επικλήσεις και προσευχές των πιστών.

Πηγή: newmoney / Bloomberg / 
brief.com.cy/

Comments