“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Λευκός Οίκος: "Σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή των Ιταλών" ΑΛΛΑ;

ΑΛΛΑ: Μην ξεχνούν τον Άλντο Μόρο και τον Σαλβαδόρ Αλιέντε   

...Στις υποθέσεις αυτές της εκτέλεσης Θανατικής καταδίκης ακολουθούμε Δύο Μεθόδους: Σε τέτοιες περιπτώσεις η αναμονή σκοτώνει. Είχα κάποιες άλλες συναντήσεις και κατόρθωσα να σχηματοποιήσω μέσα μου την κατάσταση, που ξαφνικά είχε δημιουργηθεί. Η απάντηση στην ερώτησή μου: ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ σε συνάρτηση με τα γεγονότα στην ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΣΥΡΙΑ, κλπ., μου είχε δοθεί. Πριν πάω στον Κίσσιγκερ, ήξερα καλά τι θα αντιμετωπίσω.

Ο Άτσεσον έδωσε την απάντηση στο ερώτημα:

Είχε την διασταυρωμένη πληροφορία, πως ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ είχαν συμφωνήσει να απορρίψει το καθεστώς της Αθήνας την πρόταση των ΗΠΑ για τους πυραύλους, για να μπορέσει ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αργότερα, σε άλλη φάση-ΚΡΙΣΗ, να δώσουν στους Αμερικανούς « διαπραγματευτικό χαρτί» ΑΛΛΑ να Ωφεληθούν εκείνοι!..  και όχι η Ελλάδα!... 

ΜΕΣΑΖΩΝ στην υπόθεση αυτή μεταξύ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ –ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ήταν ο ΜΕΝΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΣ, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Τζαίημς Ποτς, σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα…


Λευκός Οίκος: "Σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή των Ιταλών"

Μετά την έντονη ανησυχία που εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με δήλωσή του στο ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, θέλησε πριν από λίγο να επαναλάβει ότι η Ουάσινγκτον σέβεται το αποτέλεσμα της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης του ιταλικού λαού.

Πιο αναλυτικά, στην δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου (ο οποίος δεν κατονομάζεται) προς το πρακτορείο Ansa, υπογραμμίζεται: "Μετά τις πρόσφατες εκλογές, η Ιταλία είναι στη φάση σχηματισμού νέας κυβέρνησης. Όπως έχουμε ήδη πει, σεβόμαστε την δημοκρατική επιλογή του ιταλικού λαού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες και ανυπομονούν να συνεργασθούν με τη νέα κυβέρνηση που προκύπτει από την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσουν να εργάζονται μαζί, ως σύμμαχοι, για την προαγωγή των κοινών στόχων και συμφερόντων μας".

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments