“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Ισλαμοκανίβαλοι της Hamas έχουν τις γυναίκες ομήρους φυλακισμένες σε κλουβιά

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΣΛΑΜΟΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΕΖΙΝΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ... 

Το Ισλαμικό ΤΟΥΡΚΙΚΟ κράτος έκαψε ζωντανές μέσα σε σιδερένια κλουβιά 19 γυναίκες Γεζίντι (κούρδικη μειονότητα) επειδή αρνήθηκαν να έχουν σεξουαλική επαφή με τους τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές έκαψαν τις γυναίκες στο βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στην Μοσούλη. Εκτιμάται από τα Ηνωμένα Έθνη πως το ISIS κρατάει αιχμάλωτα περίπου 1800 με 3500 παιδιά και γυναίκες που ανήκουν στην κούρδικη μεινότητα των Γιαζίντι, μετά το πέρασμα τον Τζιχανιστών από την περιοχή τον Αύγουστο το 2014.
***


Καταγγελίες συγγενών Ισραηλινών ομήρων για απαράδεκτη συμπεριφορά και του Ερυθρού Σταυρού


Γυναίκες που απήχθησαν από το ισραηλινό έδαφος και κρατήθηκαν όμηροι από τη Ηamas στη Γάζα ήταν φυλακισμένες σε κλουβιά, σύμφωνα με ρεπορτάζ των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, επικαλούμενα δήλωση μέλους του Φόρουμ Ομήρων και Αγνοουμένων Οικογενειών-Hostages and Missing Families Forum.

Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι ο πρώτος του είδους του. Τις ημέρες αμέσως μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, video από το κανάλι Telegram της Ηamas έδειχναν παιδιά ομήρους να κρατούνται σε κλουβιά για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στην αιχμαλωσία-γράφει η Joanie Margulies στη The Jerusalem Post.

Η Ηamas διένειμε μια επιστολή τη Δευτέρα που φέρεται να είχε γράψει η Danielle Aloni η οποία απήχθη μαζί με την 5χρονη κόρη της Emilia και κρατήθηκε σε αιχμαλωσία. Στην επιστολή, γραμμένη στα εβραϊκά και μεταφρασμένη στα αραβικά, φέρεται να ευχαρίστησε τη Hamas για την «εξαιρετική ανθρωπιά» που προσέφερε στην κόρη της, η οποία «αισθανόταν βασίλισσα».

Το γράμμα έγραφε επίσης, «Θα είμαι για πάντα αιχμάλωτος της αγάπης γιατί Emilia δεν έφυγε από εδώ με ψυχολογικό τραύμα για πάντα». Η οικογένεια Αλώνη δεν επιβεβαίωσε αυτή την επιστολή ούτε τις δηλώσεις που έγιναν σε αυτήν, αν και διαδόθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την τρομοκρατική οργάνωση Hamas.

Αυτή η επιστολή είναι μια από τις πολλές που αναγκάστηκαν να γράψουν όμηροι, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης.

Οι επιζώντες ανέφεραν ότι τους παρασχέθηκε περιορισμένη τροφή ενώ κρατούνταν όμηροι, χωρίς σαφείς αναφορές για σωματική κακοποίηση ή βασανιστήρια, αν και τους δόθηκε ελάχιστη τροφή. Από τις μικρές μερίδες που έπαιρναν – ρύζι και πίτα στην καλύτερη περίπτωση – οι όμηροι συχνά προσπαθούσαν να μαγειρεύουν το φαγητό μόνοι τους και τα παιδιά παρέμεναν φυλακισμένα μαζί τους. Είπαν επίσης πώς οι τελευταίες δύο εβδομάδες τους είχαν δει τα αποθέματα να εξαντλούνται.

Ο Merav Mor Munder, ο ξάδερφος του Keren Munder που αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, είπε στο N12 “Υπήρχαν μέρες που δεν υπήρχαν προμήθειες, έτσι έτρωγαν μόνο ψωμί πίτα. Δεν βασανίστηκαν, αλλά υπήρχαν μέρες που μετά βίας είχαν φαγητό τις τελευταίες μέρες έφαγαν μόνο πολύ λίγο ρύζι.

Λέει πώς μια από τους ομήρους, η Hannah Katzir, η οποία επίσης αφέθηκε ελεύθερη, έμαθε για τη δολοφονία του γιου της σε μία από τις λίγες περιπτώσεις που θα τους επιτρεπόταν να ακούσουν ισραηλινό ραδιόφωνο. Με την απελευθέρωσή της έμαθε πώς είχε απαχθεί και ο σύζυγός της και παρέμεινε στη Γάζα.

Μερικοί από τους ομήρους μίλησαν για την ανησυχία τους σχετικά με τις απόπειρες της τελευταίας στιγμής από τη Hamas ή τους καυοίκους της Γάζας, οι οποίοι έριχναν πέτρες στο όχημα του Ερυθρού Σταυρύ που τους μετέφερε στην Αίγυπτο και τους επιτέθηκαν ακόμη και τότε.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήμασταν σίγουροι», είπε ένας όμηρος: «Πιστεύαμε ότι θα μας λιντσάρουν στο δρόμο για το Ισραήλ».
Ο Sinwar επισκέπτεται ομήρους σε τούνελ

Ο ηγέτης της Hamas Yahya Sinwar, ο άνθρωπος πίσω από τον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου, μίλησε με Ισραηλινούς ομήρους ενώ κρατούνταν στη Γάζα, είπε στην οικογένειά της μια Ισραηλινή που απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Δευτέρας.


Hamas shares a picture of the Israeli hostage’s letter thanking them for their good treatment.
So, Hamas’ plan was to kill the largest number of children, women, and elderly, then kidnap as many innocents as possible, and finally treat them well to present a positive image of… pic.twitter.com/zb7ou6tygg

— Ehab Hassan (@EhabH91) November 27, 2023

O Sinwar φέρεται να έφτασε σε μια σήραγγα όπου κρατούνταν αυτή και άλλοι όμηροι, έλεγξε την κατάσταση τους και τους είπε σε άπταιστα εβραϊκά ότι δεν θα πάθουν κακό.

Το Channel 12 του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι αυτή η αναφορά επαληθεύτηκε από τους ερευνητές της στα συστήματα ασφαλείας του Ισραήλ.

Οι τρέχουσες ανησυχίες μεταξύ των αμυντικών και στρατιωτικών αναλυτών του Ισραήλ σχετίζονται με τα σχέδια του Sinwar για το υπόλοιπο αυτού του πολέμου – συγκεκριμένα, την εκμετάλλευση της ανθρωπιστικής κρίσης μεταξύ των Παλαιστινίων πολιτών για την προώθηση των τρομοκρατικών στόχων της Ηamas.
Παραμέληση στα χέρια του Ερυθρού Σταυρού

Μετά την επιστροφή η Elma Avraham, 84 ετών, μεταφέρθηκε αμέσως με αεροπλάνο για επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ήταν «ιατρικά παραμελημένη» από τους διεθνείς ιατρικούς οργανισμούς που απέτυχαν να της παράσχουν την άμεση ιατρική περίθαλψη που απαιτούσε εκείνη τη στιγμή.

«Η μητέρα μου δεν άξιζε να της φέρονται έτσι», δήλωσε η κόρη της Elma, Tal Amano.

Σύμφωνα με την Amano, η μητέρα της έπεσε θύμα «διπλής προδοσίας που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου όταν την απήγαγε η Ηamas και συνεχίστηκε με την αποτυχία των διεθνών οργανισμών που υποτίθεται ότι τη βοηθούσαν στην κατάσταση που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή της αποφυλάκισής της».

Πριν από την απαγωγή της στις 7 Οκτωβρίου, η Elma, ήταν σχετικά καλά στην υγεία της. Ωστόσο, είχε κάποια υποκείμενα προβλήματα υγείας που απαιτούσαν φαρμακευτική αγωγή.

«Κανείς από τους διεθνείς οργανισμούς δεν μπήκε στον κόπο να δημιουργήσει μια λίστα με τα φάρμακα που χρειαζόταν», συνέχισε η κόρη της.

«Ο Clalit ένα ισραηλινό ταμείο ιατρικής υγεία ήταν αυτός που αγωνίστηκε για εμάς. Παρέδωσε τα φάρμακα που απαιτούσε η Elma στον αδερφό μου αυτοπροσώπως. Ωστόσο, όταν ο αδερφός μου προσπάθησε να δώσει το φάρμακο σε έναν εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού σε μια συνάντηση που είχαν μαζί, του είπαν όχι, δεν μπορούν να το κάνουν».

Η οικογένεια της Εlma επέστρεψε στο κτίριο του Ερυθρού Σταυρού λίγες μέρες μετά και απορρίφθηκε για άλλη μια φορά.

«Η μητέρα μου δεν έπρεπε να είχε επιστρέψει έτσι. Σε τι χρησιμεύει ο Ερυθρός Σταυρός εκεί; Προς τι η οργάνωση UN Women;» απαιτούσε να μάθει η Tal.

Three Israeli women, identified by Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu as Yelena Trupanob, Danielle Aloni and Rimon Kirsht, who are held captive by Islamist Hamas in Gaza after being abducted from Israeli homes on October 7, give a statement in this handout video grab obtained by Reuters on October 30, 2023. Al-Qassam Brigade, Military Wing of Hamas via Telegram/Handout via REUTERS

Ο Δρ Nadav Davidovitz, ο οποίος αυτή τη στιγμή νοσηλεύει την Elma, είπε: «Ήμασταν σε συναντήσεις με τον Ερυθρό Σταυρό και τους ζητήσαμε να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να της φέρουν τα φάρμακα, επειδή ορισμένοι όμηροι απλώς πεθαίνουν. Από ιατρικής και νοσηλευτικής σκοπιάς, αυτό που είδαμε είναι παράνομη παραμέληση».

Ο Keshet Neev και το Jerusalem Post Staff συνέβαλαν σε αυτήν την έκθεση.

Hamas shares a picture of the Israeli hostage’s letter thanking them for their good treatment.
So, Hamas’ plan was to kill the largest number of children, women, and elderly, then kidnap as many innocents as possible, and finally treat them well to present a positive image of… pic.twitter.com/zb7ou6tygg

— Ehab Hassan (@EhabH91) November 27, 2023

https://kourdistoportocali.com/news-desk/h-hamas-krataei-tis-gynaikes-aichmalotoys-fylakismenes-se-kloyvia/

Comments