“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ-οι Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γιάννης Ρουμπάτης και Γιάννης Μαντζουράνης.

Σχόλιον: Σύντομα: Η Τράπεζα Κρήτης στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών- (Ο Φρίντμαν-Δ. Ειδικών υποθέσεων του Υπ. Εξ. ΗΠΑ- υποσχέθηκε στον Κοσκωτά απεριόριστη υποστήριξη και συνεχές ενδιαφέρων από τις ΗΠΑ)!..... Προς πρεσβευτή Αθήνα -προτεραιότητα Απόρρητο!.... Αθ. Στριγάς

Μια σημαντική τριάδα, εντός εκτός κι επί τ’ αυτά, στην κυβέρνηση Τσίπρα,
αποτελούν οι Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Γιάννης Ρουμπάτης και Γιάννης Μαντζουράνης. Και οι τρεις τους αναδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 και είχαν σχέσεις ή εμπλοκή, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, με το διαβόητο σκάνδαλο Κοσκωτά- το πρώτο μεγάλο πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο, που κλόνισε την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Γ.Μαντζουράνης είχε ομολογήσει την εμπλοκή του στη δωροδοκία υπουργού του ΠΑΣΟΚ (Κουτσόγιωργα) για λογαριασμό του καταδικασμένου Κοσκωτά και προφυλακίστηκε 18 μήνες για αυτό.

Ο Π.Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία ότι κάλυψε με πράξεις και παραλείψεις του τον Γ. Κοσκωτά, αλλά ο Ανδρέας Παπανδρέου τον διέσωσε στέλνοντας τον στην Ευρωβουλή, όπου απέκτησε ασυλία, δηλαδή “ακαταδίωκτο” και έτσι δεν οδηγήθηκε ποτέ στην δικαιοσύνη.

Ο Γ.Ρουμπάτης ήταν συνεργάτης του Κοσκωτά στις εκδοτικές του δραστηριότητες.

Και οι τρεις αποσύρθηκαν για ένα διάστημα από την πολιτική σκηνή λόγω της συσχέτισης του ονόματος τους με το μεγαλύτερο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης, αλλά επανήλθαν στα χρόνια της κρίσης, αυτή τη φορά μέσω του ΣΥΡΙΖΑ που τους αξιοποιεί σε ρόλους κλειδιά.

Ο Γ.Μαντζουράνης είχε αναλάβει πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού Δημοσίου στην πολύ σημαντική υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και ο οποίος συμβουλεύει τον Νίκο Παππά.

Στις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού. Η εμπλοκή του στο σκάνδαλο Κοσκωτά και την υπόθεση Κουτσόγιωργα είχε ως συνέπεια να προφυλακιστεί για 18 μήνες, ενώ η ιστορία αυτή σταμάτησε και την πολιτική του καριέρα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αντρέα Παπανδρέου και υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Κουτσόγιωργας, είχε λάβει μίζα 2 εκατομμυρίων δολαρίων για να περάσει έναν ευνοϊκό νόμο για τον Κοσκωτά, τον περιβόητο τότε “Κουτσονόμο” (1806/1988). Τα 2 εκατομμύρια δολάρια κατατέθηκαν στο όνομα του υπουργού του ΠΑΣΟΚ σε ελβετική τράπεζα με ενδιάμεσο τον Γιάννη Ματζουράνη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι τα χρήματα στην Ελβετία ήταν αντικείμενο δωροδοκίας και είχε ομολογήσει την εμπλοκή του σε αυτό.

Σήμερα συντρώγει συχνά με κυβερνητικά στελέχη. Στα Βόρεια προάστια τον έχουν δει με υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που ασχολείται με θέματα δικαιοσύνης, ενώ έχει φιλοξενήσει και στο πατρικό του στην Αρκαδία άλλον υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ως δικηγόρος έχει αναλάβει πολύ μεγάλες υποθέσεις, όπως αυτές της Siemens, της Proton Bank, της λίστας Λαγκάρντ κ.ά. Θεωρείται πολύ ικανός και οι πληροφορίες λένε ότι προσφέρει μεγάλη υποστήριξη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταία εμφανίζεται πολύ συχνά σε πολιτικά πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης, όπου αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του, υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, που υπήρξε οικονομικός σύμβουλος, συνεργάτης και υπουργός του Ανδρέα Παπανδρέου επί ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ’80 (και αυτός με εμπλοκή στο σκάνδαλο Κοσκωτά), με απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα είναι από το 2016 πρόεδρος της Τράπεζας Αττικής.

Η Τράπεζα Αττικής είναι ιδιαίτερης σημασίας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η επιλογή του καταδεικνύει ότι θεωρείται άνθρωπος μεγάλης εμπιστοσύνης για το Μαξίμου. Δεν είναι λίγα τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη τράπεζα για δάνεια σε δικούς της επιχειρηματίες, όπως ο Χρ. Καλογρίτσας, ενώ η ΝΔ έχει αφήσει πολλές φορές αιχμές και υπονοούμενα, απειλώντας την κυβέρνηση ότι θα λογοδοτήσει.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης το 1989 είχε παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, γιατί δεν είχε λάβει μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης. Ως υπουργός (αρμόδιος για τις τράπεζες) κατηγορήθηκε ότι κάλυψε την απάτη του Κοσκωτά, αγνοώντας επιστολή του τότε Διοικητή της ΤτΕ, Δημήτρη Χαλικιά για να ελεγχθεί ο Κοσκωτάς και η Τράπεζά του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Π.Ρουμελιώτης επίσης «Αγνόησε πλήρως ότι το 1987 ο Κοσκωτάς είχε συλληφθεί στις ΗΠΑ για 64 αδικήματα και απεφάνθη ότι ο Κοσκωτάς πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις για να είναι Πρόεδρος Πιστωτικού Ιδρύματος».

Παρά την απόφαση να παραπεμφθεί, κατάφερε να μην οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς λίγο πριν αποφασίσει η Βουλή να τον παραπέμψει, εξελέγη ευρωβουλευτής (αφού ο Ανδρέας Παπανδρέου τον είχε τοποθετήσει στο ευρωψηφοδέλτιο) και η Ευρωβουλή δεν ήρε την ασυλία του.

Την τριάδα των ισχυρών πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που σήμερα συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρόλους-κλειδιά συμπληρώνει ο διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης που υπήρξε στενός συνεργάτης του Κοσκωτά.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης όταν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου αποδέχθηκε την πρόταση του (και) μεγαλοεκδότη Γιώργου Κοσκωτά να συνεργαστεί μαζί του ως σύμβουλος του. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ήταν αναμενόμενο να τον συμπαρασύρει κι αυτόν, ο οποίος βρέθηκε επίσης κατηγορούμενος, αλλά στη συνέχεια απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες. Ο ίδιος έχει ισχυριστεί ότι εκείνη την περίοδο είχε επιχειρηθεί από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να πειστεί να καταθέσει εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου. Το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου τον έκανε ευρωβουλευτή. Αργότερα έγινε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν εκείνος ήταν στο υπουργείο Εξωτερικών, ο οποίος του ανέθετε πολλές ειδικές αποστολές, πάντα όμως στο παρασκήνιο.

Σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ισχυρός άνδρας της ΕΥΠ, με στενές σχέσεις με το δίδυμο Τσίπρα-Παππά.

Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, «παραμένει εδώ», όχι ενωμένο, αλλά οπωσδήποτε ισχυρό.

Lifo https://www.lifo.gr/articles/opinions/214982/o-syriza-os-pasok-sti-thesi-toy-pasok?fbclid=IwAR3mhUwIfUNecuRjMkuL_mkhBMZ0otTdKQXEvRQCunDiis7HmYW1IKnctVA

Σκάνδαλο Κοσκωτά

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF_%CE%9A%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%89%CF%84%CE%AC

Μαντζουράνης: από το σκάνδαλο Κοσκωτά στο σκάνδαλο Παππά

https://roides.wordpress.com/2016/08/30/30aug16/

Ολόκληρη η κατάθεση Μαντζουράνη για τη συμβολή του στο σκάνδαλο Κουτσόγιωργα-Κοσκωτά

https://roides.wordpress.com/2016/10/21/21oct16/
Μίζες στην Ελλάδα

http://www.thetoc.gr/politiki/article/mizes-stin-ellada-oloi-mazi-ta-fagane

http://newpost.gr/politiki/301393/giati-o-benizelos-epitethhke-ston-dhmosiografo-giannh-roympath

ΠΗΓΗ: https://vassilikisiouti.wordpress.com/

https://vassilikisiouti.wordpress.com


http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments