“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ο Προδότης Τσίπρας, Η ανίκανη-ηττημένη ''Νέα Δημοκρατία'' και ο... ''κουραμπιές'' Κούλης!....


Η αλήθεια είναι ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει μια... κινητικότητα τελευταία. Με κοπές βασιλόπιτας και ζημώσεις γιά τα ψηφοδέλτια. 'Ολα τα υπόλοιπα είναι ''τακτοποιημένα'', όπως και η πορεία προς την ''εκλογική νίκη'', ώστε να επιστρέψει η... ''κουτάλα'' στα χέρια των ''ειδικών''. Στην φαντασία της γραφικής ηγεσίας του κόμματος, η ''νίκη'' είναι δεδομένη και όλα μπήκαν στον ''αυτόματο πιλότο''.

Αλλά, γιατί εμείς οι ''εκτός συνόρων'', που βλέπουμε, ακομμάτιστα, πιό ''καθαρά και ψυχρά'' τα πράγματα στην Ελλάδα, καταλαβαίνουμε ότι, η τωρινή είναι ανίκανη αξιωματική αντιπολίτευση και στην καλύτερη περίπτωση, θα γίνει ''δεξιά κυβερνητική παρένθεση''; Που στηρίζουμε την εκτίμηση αυτή; Σε απλά γεγονότα...

Η ΝΔ θέλει να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ''πέσει'' από τα λάθη του και την προδοσία της Μακεδονίας. Γι' αυτό ασχολείται με το τι πράττει η κυβέρνηση. Και φυσικά, κάνοντας κριτική γιά την κριτική, καταλήγει με την φράση ''να γίνουν εκλογές τώρα''. Δηλαδή, η ΝΔ, ακολουθεί, αλλά ουδέποτε (προ)ηγείται. Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μεγάλα λάθη. Γεγονός. Αυτά μπορούσε ή ήξερε να κάνει, αυτά έκανε. Υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ''μεγάλη ζημιά''. Ας το δεχτούμε. Η ΝΔ που θέλει εκλογές γιά να γίνει κυβέρνηση, τι εναλλακτικές λύσεις προσφέρει στον λαό, εκτός από ''κραυγές'' και αίτημα μόνιμο, κουραστικό, γιά εκλογές; Η πραγματικότητα πιστοποιεί ότι ΔΕΝ έχει προτάσεις, δεν προσφέρει λύσεις. Και αν δεχτούμε ότι έχει προτάσεις γιά το αύριο, δεν μπορεί, δεν ξέρει να τις μεταφέρει στον λαό, δεν μπορεί να πείσει τον λαό ότι θα τις κάνει πράξη. Χάνονται στις αντιπολιτευτικές κραυγές.

Ο λαός έπαθε πολλά από την ανακολουθία των ''κομμάτων εξουσίας''. ΔΕΝ εμπιστεύεται, δεν λαμβάνει σοβαρά υπόψην του, υποσχέσεις και εξαγγελίες. Είναι απογοητευμένος, προδομένος, παραδομένος. Υποτιμήθηκε, χρησιμοποιήθηκε, εξαντλήθηκε. Θέλει πρακτικά αποτελέσματα, όραμα, βάσιμη ελπίδα. Ο λαός εξαπατήθηκε πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πιστεύει πως η ΝΔ είναι η ''παρθένος'' που θα τον...σώσει. 


Και αν θέλει να ''τιμωρήσει'' με ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί να την δώσει στην ΝΔ και όχι σε ένα μικρότερο κόμμα, εκτιμώντας σωστά ότι σε 1-2 χρόνια η Ελλάδα, από ότι φαίνεται, θα ζήσει και... συνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, όπως σχεδιάζουν τα ''αφεντικά'' του ''προτεκτοράτου'';

Φαίνεται ότι η ΝΔ δεν διδάχτηκε τίποτα από την πρόσφατη, 9χρονη μεγάλη κρίση. Και το σπουδαιότερο, δεν διδάχτηκε τίποτα από την πρόσφατη πολιτική ιστορία, βασικά από την πτώση της χούντας ίσαμε σήμερα.

Το φαινόμενο Ανδρέας Παπανδρέου θα έπρεπε να είχε μελετηθεί πολύ καλά από την ΝΔ, σε ότι αφορά τακτική και στρατηγική. Τι έκανε ο Ανδρέας; Απλά ''έδειξε'' τα λάθη της τότε κυβέρνησης. ΔΕΝ επέμενε κάθε ημέρα, με κριτική γιά την κριτική, δείχνοντας επίμονα και καθημερινά, με το δάχτυλο, τον ''γυμνό βασιλιά'' (δηλ. την κυβέρνηση), ώστε να... σπάσει τα νεύρα του λαού, ως μονότονος και έμμονος. Ούτε είχε έναν γραφικό κραυγάζοντα 'Αδωνι να στέλνει τον λαό γιά ηρεμιστικά καθημερινά, σπάζοντάς του τα νεύρα. Ούτε φώναζε καθημερινά ''εκλογές τώρα''.

Ο Ανδρέας, έδωσε προσοχή στο αύριο, εκτιμώντας σωστά την ψυχολογία του κόσμου, μίλησε γιά ΑΛΛΑΓΗ, έδωσε έμφαση στο μέλλον, δεν κόλλησε στο σήμερα και στο χτες, με αντιπολιτευτικές κραυγές και καθημερινό κουραστικό-σπαστικό αίτημα ''εκλογές τώρα''. Ναι, υποσχέθηκε πολλά, δεν τα έκανε όλα. Φυσικό και αναμενόμενο. Ο Ανδρέας -που από ότι φαίνεται τον μιμήθηκε σε στρατηγική όχι μόνο ο Τσίπρας, αλλά και ο... Τραμπ- ηγήθηκε, βρέθηκε μπροστά. 'Εκανε τον λαό να ασχολείται με τις προτάσεις του γιά το αύριο, να μην ασχολείται με κραυγές με το σήμερα και το χτες. Αυτή η βασική λεπτομέρεια τον ανάδειξε σε ηγέτη, σε νικητή.

Ο Ανδρέας, δεν έμεινε πίσω γκρινιάζοντας και ακολουθώντας σερνόμενος, όπως τώρα πράττει η ΝΔ. 'Ήταν μπροστά, ηγείτο και η... κυβέρνηση ακολουθούσε. Τώρα, στην Ελλάδα, συμβαίνει το αντίθετο. Η κυβέρνηση ηγείται και η ΝΔ... ακολουθεί κραυγάζοντας. Και αυτό πιστοποιεί την ήττα της ΝΔ. Πιστοποιεί και την εμφανή αδυναμία-ανικανότητα της ΝΔ να ηγηθεί. Αυτό το ομολογούν ακόμα και αυθεντικοί Δεξιοί.

Ας δούμε και την περίπτωση τακτικής Τραμπ, που είναι συγγενική με αυτήν του μακαρίτη Ανδρέα. Είχαμε από την μία την ''σπουδαία'' Χίλαρυ. Από την άλλη τον ''άσχετο'' πολιτικά Τραμπ. Στις προκριματικές έκανε τους συνυποψήφιους του Ρεπουμπλικάνικου κόμματος, τους ''καθώς πρέπει'', να παραμιλούν, στέλνοντάς τους στα αζήτητα. 'Ολα τα ΜΜΕ καθημερινά και έντονα είχαν ένα θέμα: Τραμπ. Τις ''ανοησίες'' Τραμπ. Η Χίλαρυ Κλίντον είχε ''βεβαιωθεί'' ότι ο λαός θα καταλάβει την ''γραφικότητα'' του Τραμπ, τα ''λάθη'' του Τραμπ και κοιμόταν ήσυχη, ''νικήτρια'', αδιαφορώντας, ως κατεστημένο, γιά τα θέλω του λαού. Ούτε μπήκε στον κόπο παραμονές εκλογών να επισκεφθεί κρίσιμες Πολιτείες, όπου το βασικό μέλημα ήταν οικονομία και ανεργία, με αποτέλεσμα να έχει καυγάδες και με τον συζυγό της, που ήταν πανέξυπνος σε εκλογική τακτική. Ο Τραμπ ηγείτο. Οι υπόλοιποι, ακολουθούσαν. Και με όλα τα ''παραδοσιακά'' ΜΜΕ έντονα εναντίον του, έκανε την ανατροπή.

Σας θυμίζει... τον Προδότη Τσίπρα; Αν ναι, τότε, καταλαβαίνετε ποιός Κούλης, είναι η...Χίλαρυ.

Με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, πρόδωσε την Αριστερά, κορόϊδεψε-εξαπάτησε τον λαό, έφερε ένα χοντρό ''μνημόνιο'' (στα... ''4'' κι αυτός), εξευτέλισε τον κοινοβουλευτισμό, αναβίωσε την αποστασία, είναι ξενόδουλος κ.ά., υποτίθεται θα ήταν ''εύκολος αντίπαλος''. Αλλά, αποδείχτηκε ότι η ΝΔ είναι ο εύκολος αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλούσαν πριν στην Ελλάδα γιά ''αριστερή παρένθεση''. Στην φαντασία τους ίσχυε, αφού στην πράξη πάλι έκαναν λάθος, γεγονός που πιστοποιεί ότι ΔΕΝ βλέπουν σε βάθος χρόνου. Αλλά την ''δεξιά παρένθεση'', αν κερδίσει η ΝΔ στις εκλογές με αυτοδυναμία ή συνεργασία, σίγουρα θα την ζήσουμε, πριν την συνκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Ας δεχτούμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει προτάσεις, έχει ιδέες, έχει όραμα. Αλλά έχει και ένα τεράστιο πρόβλημα: Τα στελέχη του κόμματός του, οι βουλευτές του, τα φιλικά ΜΜΕ, ή αδιαφορούν, σκεπτόμενοι την...''κουτάλα'' ή ΔΕΝ γνωρίζουν πως να τα μεταφέρουν στον κόσμο. Και το πρόβλημα αυτό είναι φανερό. Δεν πείθουν, δεν ξέρουν να πείσουν. Απλά ''κραυγάζουν''. Απλά ακολουθούν με κριτική στην κυβέρνηση, δεν ξέρουν να ηγηθούν, να προτείνουν διέξοδο στο αδιέξοδο. Λες και ο λαός δεν βλέπει τα λάθη της κυβέρνησης.

Ο λαός λέγει ''από μικρή και Μεγαλοοικονόμου μαθαίνεις την αλήθεια''. Και στην γραφικότητά της μέσα, την είπε: ''Κουραμπιέδες'' (ο Κούλης και λοιποί αρχηγοί). Φαίνεται ο Κούλης Μητσοτάκης πιστεύει ότι ''κληρονομικά'' δικαιούται να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει και... πτυχία μεγάλων πανεπιστήμιων Αμερικής. Αυτά πίστευε και ο ''χρήσιμος ηλίθιος'' των ''νταβατζήδων'' της Ελλάδας, Γιωργάκης Παπανδρέου και κατάληξε στα... σκουπίδια.

Η ΝΔ θα ξαναπιάσει την...''κουτάλα'', μόνο όταν μάθει να ηγείται και όχι να ακολουθεί, σερνόμενη και κραυγάζουσα. 'Οταν μάθει ότι ο λαός δεν συγκινείται άλλο με πολιτικές, κομματικές, αντιπολιτευτικές ''κραυγές''. 'Εγινε ''άπιστος Θωμάς''. Και αφού ο Τσίπρας έχει β' εθνικής αντίπαλο, επειδή ηγείται και δεν ακολουθεί, δεν θα προκαλούσε έκπληξη αν στην πορεία γιά τις εκλογές, έκανε την ανατροπή, στέλνοντας την ''πολύξερη'', αλλά όχι διδασκόμενη, ΝΔ, στην ήττα ή στην ''πύρρειο νίκη'' και στην -αναμενόμενη- διάσπαση.

https://www.kalami.us/2019/ellada/ND_kourampiedes.html


Οργή στην Κύπρο για τις δηλώσεις του Γερμανοτσολιά Τσίπρα που κόπηκαν από Μαξίμου

Ο Μάο, Ο Τσίπρας και το life style




http://dia-kosmos.blogspot.gr/

Comments