“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Αγοράζεις γερμανικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Τουρκία; Μπράβο Μαλάκα!... Οι Γερμανοί ναυπηγούν για την Τουρκία τέσσερις φρεγάτες MKS-180

Στις 17 Ιουνίου το γερμανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα ναυπήγησης τεσσάρων (4) φρεγατών MKS-180, συνολικού κόστους € 5,5 δισεκατομμυρίων.

Το πρόγραμμα έχει κερδίσει η ολλανδική Damen (σε συνεργασία με την Blohm+Voss και τη Thales).

Οι MSK-180 θα ναυπηγηθούν στις εγκαταστάσεις της Blohm+Voss στη Γερμανία, θα έχουν μήκος 155 μέτρα και εκτόπισμα 9.000 μέτρων.

Η ταχύτητα πλεύσης, με κατάσταση θαλάσσης 4, θα είναι της τάξεως των 18 κόμβων (33 χιλιόμετρα την ώρα), ενώ με την ταχύτητα πλεύσης η εμβέλεια του πλοίου θα είναι περί τα 4.000 ναυτικά μίλια (7.400 χιλιόμετρα).

Η παράδοση του πρώτου πλοίου αναμένεται το 2023, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα.

Οι απαιτήσεις επάνδρωσης θα είναι 110 άτομα (θα μπορεί να υποστηρίξει έως 180 άτομα), ενώ θα μπορεί να υποδεχθεί και να υποστηρίξει ελικόπτερο τύπου NH-90 και δύο (2) UAV κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Ο εξοπλισμός του θα αποτελείται από ένα κύριο πυροβόλο των 127 χιλιοστών, 4-8 βλήματα κατά πλοίων NSM, αντιαεροπορικά βλήματα ESSM Block.2, δύο (2) συστήματα CIWS τύπου RAM Block.2 με 21 βλήματα έκαστο, δύο (2) πυροβόλα MLG-27, δύο (2) συστήματα αυτοπροστασίας MASS και πολλαπλές θέσεις για πολυβόλα των 12,7 χιλιοστών ή αυτόματων εκτοξευτών βομβίδων των 40 χιλιοστών.

https://www.tribune.gr/world/news/article/673565/oi-germanoi-naypigoyn-gia-tin-toyrkia-tesseris-nees-fregates-mks-180.html





http://dia-kosmos.blogspot.gr/ ctrl + ή - για αύξηση μείωση γραμματοσειράς

Comments