@!«Εστίν ουν η ουσία των πραγμάτων αρμονία και αριθμός σφαιρών στρεφομένων»!@

*Διά-Κόσμος Ἑλλάς «Το ποιο επικίνδυνο από όλα τα ηθικά διλήμματα είναι όταν, είμαστε υποχρεωμένοι να κρύβουμε την αλήθεια για να βοηθήσουμε την αλήθεια να νικήσει»

Η ιστορία δεν είναι χρήσιμη επειδή διαβάζει κανείς εκεί το παρελθόν, αλλά επειδή διαβάζει το μέλλον

!@~~~@~~~@!

5.12.20

Αυτά δεν διδάσκονται ποτέ!....Οι ΗΠΑ «εκβιάζουν χυδαία» και πιέζουν για ελληνοτουρκικό διάλογοΟι ΗΠΑ «εκβιάζουν χυδαία» και πιέζουν για ελληνοτουρκικό διάλογο-Σεπτέμβριος 1995

Μετά την ενδιάμεση συμφωνία με τα Σκόπια, οι ΗΠΑ επιδιώκουν τώρα και την ελληνοτουρκική προσέγγιση. Η Νέα Υόρκη θα είναι ο τόπος συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας μέχρι το τέλος του μηνός, συνάντησης που οι ΗΠΑ πιέζουν να είναι η πρώτη προσέγγιση για επίλυση των διμερών ζητημάτων.

Η διερευνητική επαφή στην έδρα του ΟΗΕ και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης θα καθοριστεί το πλαίσιο και οι όροι του διαλόγου. Ο διάλογος αυτός γινόταν σε υπηρεσιακό επίπεδο και είχε διακοπεί προ τριμήνου, με ελληνική πρωτοβουλία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση- εξουσιοδότηση της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, που προέβλεπε μέχρι και την ΚΗΡΥΞΗ ΠΟΛΕΜΟΥ κατά της Ελλάδας σε περίπτωση επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια.

Οι ΗΠΑ θεωρούν ότι μετά το Σκοπιανό πρέπει να εκτονωθεί και η ένταση μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας, εκφράζοντας μάλιστα εμφανείς ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ καθώς Εξισώνεται η ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΗ πολιτική της Τουρκίας με την Ελλάδα.

Ο Α. Παπανδρέου είναι δυσαρεστημένος από την τακτική «ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ» των ΗΠΑ και αρνείται το διάλογο αν η Τουρκία δε διακόψει τις προκλήσεις.

Ο κ. Παπούλιας δεν πρόκειται να συζητήσει θέματα ουσίας και θα επαναλάβει ότι για τη σταθερότητα στο Αιγαίο είναι αρκετά τα μέτρα που προβλέπονται στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Γιλμάζ- Παπούλια του 1988.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ-ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο μισελληνισμός προσπαθεί να αφανίσει τον Έλληνα άνθρωπο πολιτιστικώς και βιολογικώς, εξαφανίζοντας κάθε διακριτικό στοιχείο που τον διαφοροποιεί από αλλοφύλους και αλλόθρησκους.

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
Το κατοχικό ΕΒΡΑΪΚΟ καθεστώς αδιαφορεί για τους Έλληνες του εσωτερικού, όπως και για τους Έλληνες της Διασποράς. Παραποιεί τα κρατικά αρχεία, δίδοντας ταυτότητα Έλληνος σε αλλοφύλους και αλλόθρησκους, αποκρύπτοντας συγχρόνως την εθνική τους καταγωγή.