«Στο τέλος θα θυμόμαστε, όχι τα λόγια των εχθρών μας, αλλά, την σιωπή των φίλων μας»

“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Προκοπης Παυλόπουλος: συνταγματική εκτροπή, αλλά την ψηφίζω...

Το ίδιο κι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όταν στις προγραμματικές της κυβέρνησης Παπαδήμου έλεγε ευθαρσώς ότι "...η Κυβέρνηση η οποία σήµερα ζητά την ψήφο εµπιστοσύνης του Κοινοβουλίου δεν είναι προϊόν της ετυµηγορίας του ελληνικού λαού, δεν είναι καν προϊόν –και αυτή η προσοµείωση ας µη γίνεται- της ελεύθερης επιλογής των πολιτικών Αρχηγών οι οποίοι την δηµιούργησαν. 

Είναι προϊόν ευρωπαϊκής επιβολής µέσα από συγκεκριµένους όρους, που αφορούν στην επιβίωση του τόπου. Η κυβέρνηση Ζολώτα δηµιουργήθηκε από την ελεύθερη επιλογή των πολιτικών Αρχηγών, ενώ εδώ είναι γνωστό ότι αυτό το οποίο συνέβη είναι πως υπήρξε ευρωπαϊκή απαίτηση να συγκροτηθεί αυτού του είδους η συγκυβέρνηση." (Πρακτικά Βουλής, 15/11/2011)

Και μετά την ψήφισε ως κυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής και ξένης επιβολής. Ο κ. "ναι σε όλα" που σήμερα είναι ΠτΔ, διέπραξε καραμπινάτη ομολογία εσχάτης προδοσίας, γιατί δέχθηκε να υπάρξει συνταγματική επιτροπή υπό καθεστώς εκβιασμού. Προφανώς, αυτό είναι το μέγα προσόν για το οποίο επιβραβεύθηκε. Γιατί ξέρει να εκβιάζεται και να υποχωρεί καταλύοντας το σύνταγμα και παραδίδοντας την χώρα στους εκβιαστές της.

9. Ένας ιδιαίτερα διδακτικός για σήμερα διάλογος Καμμένου-Παυλόπουλου

Παραθέτουμε όπως ακριβώς έχει καταγραφεί στα Πρακτικά της Βουλής (14/1/2013):

"ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ευτυχώς στη Βουλή ακόµα κρατούνται Πρακτικά. Θα αναφερθώ µόνο στα επίσηµα Πρακτικά από τις 6 Ιουλίου 2010 που ήρθε ο πρώτος εφαρµοστικός νόµος του µνηµονίου. Ήµουν ακόµα στη Νέα Δηµοκρατία, όταν ήταν η Νέα Δηµοκρατία κατά του µνηµονίου. Δεν θα αναφερθώ στην κατ’ ιδίαν συζήτηση του γραφείου του σηµερινού Πρωθυπουργού µε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, θα αναφερθώ στη σελίδα 9.669 των Πρακτικών της Βουλής. 

Ο καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, τέως Υπουργός, εκ µέρους της Νέας Δηµοκρατίας καταθέτει αίτηση αντισυνταγµατικότητας κατά του εφαρµοστικού νόµου. Σας διαβάζω τρία αποσπάσµατα.

Λέει επί λέξει ο κ. Παυλοπουλος ορισθείς λέγων επί της ενστάσεως και των αντιρρήσεων της αντισυνταγµατικότητας: «Επειδή διάφορα ακούστηκαν, υποθέτω ότι συµφωνούµε σε αυτήν τη Βουλή πως και ο κυρωτικός νόµος του µνηµονίου και οι επιµέρους νοµοθετικές και διοικητικές πράξεις οι οποίες εκδίδονται σε εκτέλεσή του δεν µπορεί σε καµµία περίπτωση να κατισχύουν του Συντάγµατος. Το Σύνταγµα είναι το θεµέλιο της έννοµης τάξης και ο κυρωτικός νόµος του µνηµονίου και όλες οι νοµοθετικές και διοικητικές πράξεις, πρέπει να υπακούουν στο Σύνταγµα. Δεν υπάρχει τίποτα πάνω από το Σύνταγµα για τα ελληνικά νοµοθετικά, διοικητικά και δικαστικά όργανα. Εποµένως δεν τίθεται θέµα άλλης ιεράρχησης σύµφωνα µε το άρθρο 28 παρ 1».

Και λέει εν συνεχεία: «Είναι ευθεία παραβίαση του Συντάγµατος, η οποία είναι η µήτρα που γεννάει όλες τις λοιπές συνταγµατικές αµφιβολίες και έθεσε και το ζήτηµα της δήθεν σύγκρισης µεταξύ διατάξεων του µνηµονίου και του Συντάγµατος. Ξεκαθαρίζουµε «λέει ο κ. Παυλόπουλος εκ µέρους της Νέας Δηµοκρατίας», λοιπόν, ότι το άρθρο 28 ορίζει πως το Σύνταγµα υπερισχύει πάντων. Αυτή είναι η µήτρα της έννοµης τάξης και η βάση της έννοµης τάξης». Αφού αµφισβητεί το σύνολο των διατάξεων που προκύπτουν από το µνηµόνιο 1 και τον εφαρµοστικό νόµο, συµπεριλαµβανοµένου και του θέµατος της ασυλίας του Αγγλικού Δικαίου κ.λπ., καταλήγει: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, και οι διατάξεις αυτές του νοµοσχεδίου αποδεικνύουν, µέσα και από την αντισυνταγµατικότητα, ότι το νοµοσχέδιο αυτό κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος δικαίου. Το κατεδαφίζει στο σύνολό του.

Και νοµίζω ότι στο σηµείο αυτό πρέπει να παρατηρήσουµε ότι αυτό που κάνει η Κυβέρνηση είναι να κατεδαφίζει ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο µε τόση φροντίδα και τόσο κόπο όλες οι κυβερνήσεις µετά τη Μεταπολίτευση προσπάθησαν να δηµιουργήσουν. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. (Χειροκροτήµατα από την πλευρά της Νέας Δηµοκρατίας) Δεν έχουµε να πούµε τίποτε άλλο από το ότι εµείς συνεχίζουµε να συµφωνούµε µε τον καθηγητή Παυλόπουλο, που έθεσε θέµα της αντισυνταγµατικότητας για τις διατάξεις του µνηµονίου που σήµερα έρχεται να υπερασπιστεί ως συνταγµατικό. Είχε, όµως, προβλέψει ότι το κοινωνικό κράτος καταρρέει. Επιβεβαιώθηκε στις τότε προβλέψεις του. Ο ελληνικός λαός πλέον όλους µάς κρίνει και για τη θέση µας την πολιτική και για τις θέσεις µας τις νοµικές. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, µπορώ να έχω το λόγο για ένα λεπτό;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Επί προσωπικού, κύριε Παυλόπουλε;

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι, επειδή αναφέρθηκε στο πρόσωπό µου. Κύριε Πρόεδρε των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δεν παίρνω ούτε µία λέξη πίσω από αυτά που διαβάσατε, γιατί αυτά είναι αυτονόητα και εκείνα που καθορίζουν την ιεραρχία των κανόνων δικαίου. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας)

Υπενθυµίζω το εξής: Και σήµερα -πιστεύω και ήµουν εκείνος που στο Συµβούλιο της Επικρατείας και ως δικηγόρος υπερασπίστηκα- ότι το χαράτσι, παραδείγµατος χάριν, στα ακίνητα ήταν απολύτως αντισυνταγµατικό και κρίθηκε αντισυνταγµατικό. Πιστεύω ότι σειρά διατάξεων των κυβερνήσεων Παπανδρέου-Παπαδήµου κατεδάφισαν το κοινωνικό κράτος δικαίου. Τι σχέση έχει, όµως, αυτό µε τη δανειακή σύµβαση; Τι σχέση έχει αυτό µε τα θέµατα που συζητάµε; Αντίθετα, θα σας θυµίσω κάτι, κύριε Πρόεδρε των Ανεξάρτητων Ελλήνων: Ότι αυτά που είπα σήµερα τα είχα πει στην κατ’ ιδίαν συζήτηση των Βουλευτών της Νέας Δηµοκρατίας, όταν έγινε εκείνο το σχίσµα και όταν διάφοροι συνάδελφοι πίστευαν αυτά που λεν και σήµερα κάποιοι δικοί σας. Και από εκείνο εκεί το Βήµα ως εισηγητής της Νέας Δηµοκρατίας συζητώντας το PSI είπα ακριβώς τα ίδια που λέω και τώρα. Εγώ δεν συνήθισα να ταξιδεύω µε σηµαίες ευκαιρίας και, σας είπα, ούτε την επιστήµη µου την έβαλα ποτέ στην υπηρεσία της πολιτικής. Και όταν κάνω ενστάσεις αντισυνταγµατικότητας τις κάνω για να υπερασπιστώ µε πολιτικούς όρους το Σύνταγµα και όχι την πολιτική µου µε όρους Συντάγµατος. Ευχαριστώ πολύ. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα της Νέας Δηµοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Σας ευχαριστούµε πολύ, κύριε Παυλόπουλε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Θέλω το λόγο, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χρήστος Μαρκογιαννάκης): Ορίστε, για ένα λεπτό, κύριε Καµµένε.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων): Χαίροµαι που επιµένετε στις θέσεις σας και επιβεβαιώνετε την αντισυνταγµατικότητα όλων αυτών των νοµοσχεδίων, που αποτελούν µια σειρά. Σήµερα αυτό που ψηφίζουµε ουσιαστικά είναι ο πρώτος εφαρµοστικός νόµος ο οποίος «νοµιµοποιεί» -διότι η δική µας θέση είναι ότι χρειάζεται αυξηµένη πλειοψηφία- το σύνολο των διατάξεων των µνηµονίων. Και λέµε ότι παραµένουν αντισυνταγµατικοί κατά τους δικούς σας συσχετισµούς. Και θα σας θυµίσω και κάτι άλλο. Ήσασταν ο πρώτος που µας διδάξατε τότε απέναντι στην κυβέρνηση Παπανδρέου και στον ίδιο τον κ. Παπανδρέου -που σήµερα προασπίζεστε και θέλετε να προασπίσετε από την παραποµπή του την Πέµπτη- το θέµα της εφαρµογής του Αγγλικού Δικαίου, το οποίο εφαρµόστηκε στην Ελλάδα µε την απόφαση η οποία είχε ληφθεί και την ουσιαστική συµµετοχή του αγγλικού τότε στόλου στο βοµβαρδισµό του Φαλήρου. Σας τα λέω αυτά, κύριε καθηγητά και κύριε συνάδελφε, διότι και Πρακτικά υπάρχουν και όταν εµείς λέµε ότι το σύνολο αυτών που ψηφίζονται, που προσπαθούν να παραχωρήσουν τη ασυλία της χώρας και την εθνική κυριαρχία της χώρας, είναι άκυρα και ουδέποτε ψηφισθέντα από τη Βουλή των Ελλήνων και τα αµφισβητούµε και προς τους δηµοσίους δανειστές πιστεύουµε ότι θα έρθει η ώρα που µε τα δικά σας λεγόµενα θα τα υπερασπιστούµε, για να διαφυλάξουµε την αξιοπρέπεια της ελληνικής οικογένειας -που σήµερα διαλύεται µαζί µε το κοινωνικό κράτοςκαι την εθνική αξιοπρέπεια και την εθνική κυριαρχία. (Χειροκροτήµατα από την πτέρυγα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)"

Ειλικρινά πόσο μεγάλος απατεώνας πρέπει να είσαι όταν διαριγνύεις την μια φορά τα ιμάτιά σου για την αντισυνταγματικότητα της δανειακής και των εκπορεύομενων απ' αυτήν μνημονιακών νόμων, για την κατάφωρη κατάλυση των ασυλιών και της εθνικής κυριαρχίας της πατρίδας και να ζητάς κατόπιν την παράτασή της; Ο κ. Παυλόπουλος, ο κ. "ναι σε όλα", επιβραβεύτηκε με την άνοδό του στον θώκο του ΠτΔ για να συνεχίσει από καλύτερη θέση να δικαιολογεί κυνικά την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και του συντάγματος. Για τον κ. Καμμένο και τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ αρκούν απλά οι υπουργικοί θώκοι. Την εξουσία πολλοί εμίσησαν, το ξεπούλημα σ' αυτήν κανείς.


Comments