“Το ανάλογο αξίωμα της κοινωνικής μηχανικής είναι: Αν κάτι δεν έχει αναφερθεί, δεν συνέβη ποτέ”
"Σε Έναν Κόσμο Προπαγάνδας, Η Αλήθεια Είναι Πάντα Μια Συνωμοσία"
"Το Ποιο Επικίνδυνο Από Όλα Τα Ηθικά Διλήμματα Είναι Όταν, Είμαστε Υποχρεωμένοι Να Κρύβουμε Την Αλήθεια Για Να Βοηθήσουμε Την Αλήθεια Να Νικήσει"

Ayelet Samerano> Oι τρομοκράτες υπάλληλοι του ΟΗΕ απήγαγαν το σώμα του νεκρού παιδιού της


Ayelet Samerano> Oι τρομοκράτες υπάλληλοι του ΟΗΕ απήγαγαν το σώμα του νεκρού παιδιού της και ο Guterres κρύβεται

-Κύριε Antonio Guterres— κοίτα τα μάτια μου και απάντησε μου τώρα, πού είναι ο γιος μου



Η μητέρα της οποίας το σώμα του γιου κατασχέθηκε από το προσωπικό της UNRWA-OHE προτρέπει τον επικεφαλής του ΟΗΕ να συναντηθούν στη Γενεύη

«Πώς μπορεί ο ΟΗΕ να πληρώνει αυτόν τον άντρα που έσυρε το αδύνατο σώμα του γιου μου κατά μήκος του εδάφους;» ρωτά η Ayelet Samerano στην εκδήλωση UN Watch, δείχνοντας βίντεο με τον ρόλο του απαγωγέα υπαλλήλου του ΟΗΕ στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου

Η Ayelet Samerano αντιδρά καθώς προβάλλει το VIDEO της απαγωγής του σώματος του γιου της στη Γάζα από έναν κοινωνικό λειτουργό της UNRWA (υπάλληλο του ΟΗΕ), κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής του UN Watch στη Γενεύη,

Η μητέρα του Jonathan Samerano, του οποίου το σώμα απήχθη και μεταφέρθηκε στη Λωρίδα της Γάζας από έναν υπάλληλο της UNRWA μετά τη δολοφονία του από τρομοκράτες της Ηamas στις 7 Οκτωβρίου, ζήτησε τη Δευτέρα να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres στη Γενεύη.

“Κύριε Antonio Guterres— κοίτα τα μάτια μου και απάντησε μου τώρα, πού είναι ο γιος μου;»

Η Ayelet Samerano είπε στην International Summit for a Future Beyond UNRWA, μια διάσκεψη στην ελβετική πόλη που διοργανώθηκε από την φιλοϊσραηλινή ομάδα παρακολούθησης UN Watch. «Είσαι δίπλα, είσαι εδώ και έχεις την ευκαιρία να με συναντήσεις σήμερα και να μου πεις τι θα κάνεις και πώς μπορείς να φέρεις πίσω τον γιο μου».

Ο Guterres βρέθηκε στη Γενεύη για να παραστεί στην 55η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο γιος του Samerano σκοτώθηκε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στις 7 Οκτωβρίου, όταν χιλιάδες τρομοκράτες υπό την ηγεσία της Ηamas εισέβαλαν στα σύνορα με το Ισραήλ, σκοτώνοντας περίπου 1.200 ανθρώπους και απήγαγαν πάνω από 250, κυρίως πολίτες. Πάνω από 360 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο υπαίθριο rave κοντά στο Kibbutz Reim.

Κλαίγοντας καθώς έβλεπε στο VIDEO από κάμερα παρακολούθησης δύο άνδρες να σέρνουν το σώμα του γιου της σε ένα λευκό SUV έξω από το Kibbutz Be’eri, μια από τις κοινότητες που επλήγησαν περισσότερο στις σφαγές της 7ης Οκτωβρίου, είπε: Ένας εργαζόμενος της UNRWA (ΟΗΕ) απήγαγε τον γιο μου!».

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το κανάλι Telegram “South First Responders” στις 10 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες μετά τη μαζική επίθεση της Hamas, φαίνεται να δείχνει τον Faisal Ali Mussalem al-Naami, έναν κοινωνικό λειτουργό της UNRWA, να απαγάγει το σώμα του Samerano με τη βοήθεια ενός άλλου άνδρα.

Ήταν ένα από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν νωρίτερα τον Φεβρουάριο, όταν ο υπουργός Άμυνας Yoav Gallant αποκάλυψε τις ταυτότητες 12 μελών του προσωπικού της UNRWA που το Ισραήλ λέει ότι «συμμετείχαν ενεργά» στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, μαζί με τουλάχιστον 30 άλλους που λέει ότι βοήθησαν και πάνω από 1.500 που συνδέονται με τις τρομοκρατικές ομάδες της Ηamas και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Jihad.

pic.twitter.com/kJ98muqzBs

— Mossad Commentary (@MOSSADil) February 27, 2024

Η UNRWA απέλυσε και τους 12 υπαλλήλους τους μόλις εμφανίστηκαν οι καταγγελίες, αλλά περισσότερες από δώδεκα χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ απέσυραν τη χρηματοδότησή τους από τον οργανισμό καθώς ο ΟΗΕ ερευνά το θέμα.



«Ένας κοινωνικός λειτουργός μιας αποκαλούμενης ανθρωπιστικής οργάνωσης απήγαγε τον γιο μου. Πώς μπορεί κάποιος που εργάζεται για έναν οργανισμό που ισχυρίζεται ότι κάνει καλό σε αυτόν τον κόσμο να κάνει κάτι τόσο σκληρό και απάνθρωπο;». ρώτησε η θλιμμένη μητέρα. «Πώς μπορεί ο ΟΗΕ να πληρώσει αυτόν τον άνθρωπο που έσυρε το αδύνατο σώμα του γιου μου στο έδαφος και μετά τον πήρε σαν να ήταν βραβείο στη Γάζα; Πόσες ακόμη ζωές έχουν καταστραφεί από αυτό το άτομο, μεταφέροντας τον γιο μου σαν να μην είναι καν άνθρωπος σε ένα αυτοκίνητο της UNRWA;»
Αυτό το γράφημα δείχνει λεπτομέρειες για τον Faisal Ali Mussalem al-Naami που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου

«Υπάρχουν άλλοι όμηροι που κρατούνται από υπαλλήλους του ΟΗΕ, ακόμη και όταν μιλάμε αυτή τη στιγμή; Κρατάει ο ΟΗΕ τον γιο μου; Ξέρεις πού είναι; Φέρτε τον πίσω σε μένα».

Ο Samerano προσχώρησε σε μια ομάδα Ισραηλινών που ζητούσαν την αντικατάσταση της UNRWA. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της UNRWA στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την απομάκρυνση της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τους Παλαιστίνιους από την πρωτεύουσα.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για να αξιολογήσει την υπηρεσία μετά τους ισχυρισμούς, αν και το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η εντολή του είναι πολύ ασαφής και δεν θα εμποδίσει τους τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν την οργάνωση στο μέλλον.

«Ο γιος μου δεν ήταν οπλισμένος. Δεν ήταν σε κατάσταση πολέμου. Τα μόνα του όπλα ήταν το χαμόγελό του… η ευτυχία και η γοητεία. Ο Jonathan ήταν γεμάτος ζωή. Πάντα χαμογελάει. Πάντα αστειεύεται. Έκανε τα πάντα με χαρά».


Ο Jonathan Samerano σκοτώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2023 και το σώμα του λήφθηκε όμηρος από τρομοκράτες της Κομμουνιστικής Ηamas

Ο Samerano είναι ένας από τους 130 ομήρους που πιστεύεται ότι παραμένουν στη Γάζα – όχι όλοι ζωντανοί – μετά την απελευθέρωση 105 αμάχων από την αιχμαλωσία της Ηamas κατά τη διάρκεια μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας στα τέλη Νοεμβρίου και τέσσερις όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι πριν από αυτό. Τρεις όμηρους διασώθηκαν ζωντανοί από τα στρατεύματα και τα πτώματα 11 ομήρων έχουν επίσης ανασυρθεί, συμπεριλαμβανομένων τριών που σκοτώθηκαν κατά λάθος από τον στρατό.



Ο Ισραηλινός Στρατός επιβεβαίωσε τους θανάτους 31 από αυτούς που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Hamas, επικαλούμενος νέες πληροφορίες και ευρήματα που αποκτήθηκαν από στρατεύματα που δρουν στη Γάζα. Ένα ακόμη άτομο δηλώνεται ως αγνοούμενο από τις 7 Οκτωβρίου και η τύχη του είναι ακόμα άγνωστη.

Η Hamas κρατά επίσης τα πτώματα των πεσόντων στρατιωτών του Ισραηλινού Στρατού Oron Shaul και Hadar Goldin από το 2014, καθώς και δύο Ισραηλινών πολιτών, της Avera Mengistu και του Hisham al-Sayed, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι και οι δύο ζωντανοί μετά την είσοδό τους στη Λωρίδα το 2014 και 2015 αντίστοιχα.


O OHE από κοινού με τη Hamas εισέβαλε στο Νότιο Ισραήλ και προκάλεσε το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα

Στη δημοσιότητα δόθηκε για πρώτη φορά ένα φρικιαστικό VIDEO που δικαιώνει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς ότι το προσωπικό του ΟΗΕ συμμετείχε στις επιθέσεις της Hamas στις 7 Οκτωβρίου που άφησε πίσω της νεκρούς 1.200 ανθρώπους.

«Η UNRWA έχει χάσει τη νομιμότητα και δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ως όργανο του ΟΗΕ», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant.

Περισσότερες από δώδεκα χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέστειλαν τις χορηγίες προς την Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ στα τέλη Ιανουαρίου, αφού το Ισραήλ κατηγόρησε με στοιχεία 12 μέλη του προσωπικού της υπηρεσίας για άμεση ανάμειξη στην επίθεση της Hamas.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας φέρεται να δείχνει τον 45χρονο Faisal Ali Musalam Al-Naami να φορτώνει έναν σοβαρά τραυματισμένο Ισραηλινό στο SUV του και να φεύγει. Η σκηνή καταγράφηκε κοντά στην είσοδο του Kibbutz Beeri όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι, μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα της Γάζας.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο, ένας άνδρας που φέρεται να είναι ο Al-Naami φαίνεται να σταματά το λευκό του Nissan Terrano δίπλα στα ακίνητα σώματα τριών Ισραηλινών ανδρών που νωρίτερα είχαν ανασυρθεί από ένα αυτοκίνητο και είχαν πυροβοληθεί. Ένας άνδρας βγαίνει από την πλευρά του συνοδηγού του Terrano, κρατώντας ένα ημιαυτόματο πολυβόλο πριν βγει ο Al-Naami ο οποίος τον βοηθά να καθαρίσει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.



Faisal Ali Musalam Al-Naami





Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες πιάνουν μαζί έναν από τους Ισραηλινούς και τον μεταφέρουν στο SUV προτού καλύψουν το πρόσωπό του με μια κουβέρτα. Στη συνέχεια επιστρέφουν στα υπάρχοντά του που βρίσκονται διάσπαρτα στον αιματοβαμμένο δρόμο, περνώντας μέσα από αυτά προτού ο Al-Naami βάλει στην τσέπη του ένα κινητό τηλέφωνο. Οι δυο τους αγνοούν εντελώς τους άλλους δύο άντρες και φαίνονται να απομακρύνονται με όπισθεν από τη σκηνή λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα μετά την άφιξή τους.

Footage from October 7th shows UNRWA social worker, Faisal Ali Mussalem al-Naami, dragging the body of Jonathan Samerano, 21, who they murdered into the back of a vehicle.

The United Nations Relief and Works Agency (UNRWA) is directly involved in terrorism. pic.twitter.com/sfNsH5azpX

— Hen Mazzig (@HenMazzig) February 18, 2024

Ο Al-Naami είναι μεταξύ των 12 ανδρών που κατονόμασε ο Gallant για πρώτη φορά την Παρασκευή, αλλά είπε ότι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι έως και 30 ακόμη της υπηρεσίας UNRWA μπορεί να συμμετείχαν στις επιθέσεις.

«Από τους 13.000 εργαζομένους της UNRWA, το 12 τοις εκατό είναι συνδεδεμένοι με τη Hamas και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Jihad (PIJ)», είπε. «Χίλιοι τετρακόσιοι εξήντα οκτώ εργαζόμενοι είναι γνωστό ότι δραστηριοποιούνται στη Hamas και στην PIJ. Εκατόν ογδόντα πέντε εργαζόμενοι της UNRWA δραστηριοποιούνται στους στρατιωτικούς κλάδους της Hamas και 51 στον στρατιωτικό κλάδο της PIJ», πρόσθεσε.





Η UNRWA ιδρύθηκε το 1948 για να φροντίζει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που καθιέρωσε το Ισραήλ ως κράτος. Είναι πλέον η μεγαλύτερη υπηρεσία του ΟΗΕ και στρατολογεί το προσωπικό της σε συντριπτική πλειοψηφία από τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

O Naami εργαζόταν ως κοινωνικός λειτουργός, σύμφωνα με συνάδελφό του που μίλησε στην Washington Post, ενώ εννέα από τους υπόλοιπους 12 εργάζονταν σε σχολεία ως δάσκαλοι ή σύμβουλοι, σύμφωνα με το Ισραήλ. Ο οργανισμός είναι επίσης το κύριο μέσο για την παροχή βοήθειας στους 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους της Γάζας, περισσότεροι από το ένα τέταρτο των οποίων βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο πείνας, ανέφερε η υπηρεσία.









Όλα τα σχολεία και τα κέντρα υγείας της έχουν μετατραπεί σε καταφύγια για μερικούς από τους 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους που εκτοπίστηκαν από την εισβολή του Ισραήλ.

Και οι 12 κατονομαζόμενοι ύποπτοι απολύθηκαν αμέσως από την υπηρεσία με τον επικεφαλής της UNRWA, Philippe Lazzarini, να λέει ότι δεν είχε την πολυτέλεια να τους προσφέρει το πλεονέκτημα της αμφιβολίας. «Η κρίση μου, με βάση αυτή τη δημοσιοποίηση, αληθινή ή αναληθή, ήταν ότι έπρεπε να πάρω την πιο γρήγορη και τολμηρή απόφαση για να δείξω ότι ως οργανισμός παίρνουμε αυτόν τον ισχυρισμό στα σοβαρά».

Το Ισραήλ είπε ότι ο Al-Naami ήταν μέλος της ταξιαρχίας της Hamas στη γενέτειρά του Nuseirat και είχε επίσης μεταφέρει όπλα και φορτηγά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο συνάδελφός του στην UNRWA είπε ότι σκοτώθηκε μαζί με τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο σπίτι του μόλις εννέα ημέρες αργότερα.

Το Ισραήλ είπε ότι ο τραυματίας ήταν στρατιώτης του Ισραηλινού Στρατού και δεν είναι γνωστό τι απέγινε αφού τον μετέφεραν στο SUV.

Χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Netanyahu είπε ότι όσοι ανησυχούν για μια επίθεση στη Rafah είναι σαν να λένε στη χώρα να «χάσει τον πόλεμο» ενάντια στη Hamas. «Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μεγάλη αντίθεση στο εξωτερικό, αλλά αυτή ακριβώς τη στιγμή πρέπει να πούμε ότι δεν θα κάνουμε το μισό ή το ένα τρίτο της δουλειάς», επέμεινε.
Ayelet Samerano at the International Summit for a Future Beyond UNRWA

February 26, 2024
United Nations

Future Beyond UNRWA Summit



Good morning everyone.

Last week the Hostage Families Forum held a press conference and the world heard my cry. A mother’s cry.

I would like to tell you a little bit about Yonatan.

About his core values as a 21-year-old and the way he was raised.

The young people that go to these parties, like the NOVA party, believe in freedom, in democracy, in accepting every one of us as equal.

Yonatan and his friends believe in acceptance and care for our world, for the earth and for all human beings and animals.

My young son’s generation don’t care about religion, faith, sexual orientation or race, they just want to live a peaceful and happy life.

My son was not armed, he was not in a war situation, his only weapons were his smile, happiness and charm.

Yonatan was full of life. Always smiling, always joking.

He did everything with joy and people always wanted to be near him, to be his friends.

Yonatan’s entire existence was full of life. Even now we cannot think about him in relation to tragedy, and murder.

Yonatan is the life and the life is Yonatan.

You are asking me why UNRWA needs to be replaced?

An UNRWA worker kidnapped my son.

A social worker for a so-called humanitarian organization kidnapped my son.

How can someone working for an organization that claims to do good in this world do something so cruel and inhumane?

How can the UN pay this man who dragged my son’s limp body on the ground, and then picked him up if he was a prize back to Gaza?

How many more lives have been ruined by this person hauling my son like he is not even a human being into a UNRWA car?



Are there any other hostages held by UN employees even as we are speaking right now?

Does the UN hold my son? Do you know where he is? Bring him back to me.

Mr. Guterres, look me in the eyes and answer me NOW, where is my son? Bring him back home.

You are next door. You have the opportunity to speak with me and tell me what happened to my son.

I’m not an investigator and cannot answer these questions.

I’m just a mother who lost the most precious thing in the world.

That is why I am standing here before you today and demanding answers about my son.

We already have proof that at least 42 UNRWA employees took part in the October 7th terrorist attack – for me there is only one decision:

UNRWA has no reason to exist.

UN, clean your house!

Comments